انواع رینگ موتور خودرو
رینگ موتور در دو نوع رینگ روغنی و رینگ فشاری تولید میشود. هر مدل از این رینگ ها وظيفهی خاصی را عهدهدار بوده و هر دو نوع آنها برای موتور خودرو لازم و ضروری است. در ادامه به توضیحاتی درباره انواع رینگ پیستون خواهیم پرداخت.
-
رینگ پیستون روغنی
رینگ روغنی خود به چند دسته تقسیم میشود. رینگ روغنی شیاردار، سوراخدار و یا چاکدار از انواع رینگ روغنی هستند. رینگ روغنی وظیفه دارد تا از ورود بیرویه روغن به درون محفظهی احتراق جلوگیری نماید. در اطراف پیستون قرار گرفته و در زمانی که به سمت پایین حرکت کرده از جارو کردن روغن در کناره پیستون جلوگیری میکند. در واقع با کمک رینگ موتور روغنی ورود و خروجی روغن تحت کنترل قرار گرفته و از مصرف بیرویهی آن جلوگیری میشود. علاوه بر اینکه وجود خود رینگ روغنی در بالا بردن بازدهی نقش بسزایی دارد، ساختار تشکیلدهنده آن نیز به این مهم کمک میکند. از این رو رینگ های روغنی از سه تکه با کنارههایی از جنس فولاد، درجهت کاهش ساییدگی رینگ تشکیل شده است.
-
رینگ فشاری
از دیگر رینگ های موجود در موتور خودرو، رینگ فشاری است، که وظیفه جلوگیری از نشت گاز از کنارههای پیستون به خارج از محفظهی احتراق را دارد. این عمل در هنگام حرکت رفت و برگشتی پیستون موتور رخ میدهد. در نوسانات پیستون رینگ فشاری منبسط شده و به سطح پیستون میچسبد و با این کار از خروج گاز جلوگیری میکند. لازم به ذکر است که درکنار این رینگ بطور حتم باید از رینگ روغنی نیز در سطح پیستون استفاده گردد.
تعداد رینگ های موجود در موتور
اگر شما نیز بعد از شنیدن این توضیحات در مورد کارایی پیستون برایتان این سوال پیش آمده، که تعداد رینگ های مورد نیاز برای پیستون موتورهای مختلف چقدر است؟ باید بدانید که در موتورهای مختلف متفاوت میباشد. این تعداد برای هر پیستون بین 3 تا 7 عدد متغیر بوده و به میزان تراکم هوا، سوخت درون محفظه احتراق و نوع موتور وابسته است. در موتورهای بنزینی هر پیستون دو رینگ روغنی و یک رینگ فشاری نیاز دارد. در موتورهای دیزلی عموما هر پیستون بیشتر از 5 رینگ موتور میخواهد.
تشخیص خرابی رینگ پیستون
کارکرد بالای موتور یکی از دلایل برای شکستن رینگ های پیستون است. معمولا این مورد یکی از شایعترین مشکلات موتور بوده و به دنبال آن دلیلی برای بازکردن موتور ماشین به حساب میرود. اما برای تشخیص این مورد عموما وقتی که موتور خودرو شروع به ایجاد سر و صدای زیاد میکند و راننده متوجه کم شدن قدرت موتور میشود، ذهن تعمیرکار سریع به سمت شکسته شدن رینگ های پیستون کشیده میشود. لازم به ذکر است اگر به هنگام خرابی رینگ پیستون سریع اقدام به تعمیر آن نشود موتور ماشین متحمل فشار زیادی شده و به جداره سیلندرها نیز آسیب رسیده، در نهایت هزینههای گزافی از تعمیر موتور و سیلندر گریبانگیر شما خواهد شد. پس بعد متوجه شدن خرابی رینگ ها سریعا اقدام به تعویض نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.